De Top Cyber Security trends voor 2023 op een rij

cybersecurity 1
30 januari 2023

Nader bekeken: de belangrijkste trends op het gebied van Cyber Security voor 2023 volgens Cloud Range.

Op 20 december 2022 is op de website cloudrangecyber.com een artikel gepubliceerd met de titel ‘The Top Cybersecurity Trends for 2023’. In het artikel worden de 8 belangrijkste trends op het gebied van Cyber Security voor 2023 besproken, deze zijn:

  1. The Zero Trust Framework
    Het Zero Trust framework (ZTF) gaat ervan uit dat een netwerk voortdurend kwetsbaar is voor interne en externe bedreigingen, waarbij toegang tot systemen alleen wordt gegeven wanneer dit noodzakelijk wordt geacht.
  1. Insider Attacks
    Doordat organisaties zich de afgelopen jaren hebben gericht op het toenemende aantal externe cyberdreigingen en actoren van nationale dreigingen, zijn ze vatbaarder geworden voor aanvallen van binnenuit.
  1. Data Leakages
    Doordat organisaties zich de afgelopen jaren hebben gericht op het toenemende aantal externe cyberdreigingen en actoren van nationale dreigingen, zijn ze vatbaarder geworden voor aanvallen van binnenuit.
  1. The Internet of Things
    Het Internet of Things (IoT) is de verbinding van fysieke apparaten met internet  waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. In 2023 zullen er meer IoT-apparaten op de markt komen, maar er zal ook een aanzienlijke piek in de cyberaanvallen plaatsvinden.
  1. Supply Chain Attacks
    Een supply chain-aanval vindt plaats wanneer een cyberaanvaller een kwetsbaarheid in een extern systeem of een externe partner gebruikt om te infiltreren in een netwerk en/of systeem.

  2. Cyber Ranges
    Naarmate het dreigingslandschap blijft veranderen en groeien, gebruiken steeds meer organisaties een cyber-oefenomgeving om hun beveiligingsactiviteiten en incidentresponsteams te trainen. Gesimuleerde cyberaanvalscenario's bieden teams een veilige omgeving om te oefenen met het detecteren van en verdedigen tegen echte cyberdreigingen.
  1. Geopolitical Concerns
    Toen Rusland in 2022 Oekraïne binnenviel, was er angst voor grootschalige aanvallen gericht op de kritieke infrastructuur; gelukkig bleven deze uit. Er is echter nog steeds sprake van geopolitieke spanningen en ook in 2023 is er de angst voor een aanval op de voedseldistributiekanalen, watervoorzieningen, nucleaire installaties of zelfs de elektriciteitsnetten.

  2. Phishing
    Phishing is een oude bekende in het cyber landschap, en phishing-aanvallen zullen het landschap van cyberdreigingen in 2023 blijven domineren. Sterker nog, 91% van alle cyberaanvallen begint met een phishing-e-mail.

Klik hier voor het volledige artikel.

---

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Deze publicatie sluit aan op dit artikel op cloudrange.com.

 

Meer nieuwsberichten

sporten

Subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

co2prestatieladder1

HC Groep kiest voor certificering op de CO2-Prestatieladder

taart cera1

Barcol-Air: taart voor de eerste CERA-1 leveringen!