A+ R A-

Eilanden

  • Hybride eilanden (klik hier)
  • Kadereiland: vrij hangend eiland opgesloten in een speciaal kaderprofiel met hooginducerende lijnroosters, type CSV
  • Hakeneiland: Vrij hangend eiland met verdekte ophangconstructie

Trapezium

Trapezium panelen worden afgestemd op ronde of gebogen gevels.

Vierkante plafonds

Vierkante plafonds zijn klimaatplafonds die opgebouwd zijn uit vierkante panelen. Variatie qua afmetingen behoren tot de mogelijkheden.

RCU Plafond

Een RCU plafond is een oplossing waarbij de techniek gezien mag worden. Een RCU plafond is geschikt om zeer hoge vermogens te leveren, namelijk tot 160W/m2.

Constructie & Bandrastertypen

Afhankelijk van esthetische wensen en flexibiliteit als het gaat om indeelbaarheid van een gebouw, achteraf plaatsen van wanden en afmetingen van afzonderlijke ruimten wordt de keuze gemaakt voor een type plafond. Hierbij is een opsplitsing te maken in twee groepen:


Bandrastersysteem: C-band, Omega of T-liggers

Het grote voordeel van het toepassen van bandrasters (C en Omega) is dat op akoestisch verantwoorde wijze eenvoudig wanden kunnen worden geplaatst. De bandrasters worden op stramien maat aangebracht met haaks hierop de tussenbandrasters. Het bandraster fungeert ook als drager voor de panelen die haaks tussen de bandrasters worden geplaatst.Verdekte systemen / Eilanden / Klemcasette

Dit is een systeem waarbij de dragende constructie boven de plafondtegels wordt aangebracht. Het is minder geschikt voor het plaatsen van wanden. Zeker wanneer hierbij hoge akoestische eisen gesteld worden.