A+ R A-

Nieuwsoverzicht

"Sprinklers hadden niet gewerkt bij brand Goudhaard in Bergen op Zoom"

Overname van publicatie BN DeStem - 20 november 2015


 

BERGEN OP ZOOM - Alle brandwerende maatregelen in wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom hebben ten tijde van de brand op 26 oktober naar behoren gewerkt. Dat zei adviseur risicobeheersing Kevin Boerma van de brandweer eerder deze week in antwoord op vragen tijdens de commissievergadering Stad en Ruimte. Diverse politieke partijen willen opheldering over het feit dat sprinklers in de ondergrondse parkeergarage, waar de brand woedde, ontbreken. De reden is simpel, aldus de brandweerfunctionaris. "Volgens de vergunning is dat niet nodig. Dit was overigens geen normale brand. Sprinklers hadden hier ook niet gewerkt."
 

Hij benadrukt dat geen enkele vorm van brandpreventie soelaas had geboden als het gaat om hoe de brand zich heeft ontwikkeld. "Wat je ook had gedaan, de uitkomst was dezelfde geweest." Verschillende fracties richten hun pijlen op Stadlander. Ze vinden het onbegrijpelijk dat er geen camera's hangen in de garage. "Dan hadden we die daders makkelijker kunnen achterhalen", aldus Peter van den Ouden van GroenLinks. Ook het plaatsen van warmtemelders zijn geen overbodige luxe, menen onder anderen Lijst Linssen, CDA en BSD. Vertegenwoordigers van Stadlander stellen al deze suggesties mee te nemen in de evaluatie die volgt. Al laten ze doorschemeren dat camera's qua privacy wellicht lastig liggen. Burgemeester Frank Petter wijst erop dat Stadlander niet verplicht kan worden extra maatregelen te treffen omdat een wettelijk kader daartoe ontbreekt.

Klik hier voor het officiële bericht en ondersteunend fotomateriaal. 

 

PERSBERICHT: SIG neemt HC Groep over

 


SIG plc, Europees leider op vlak van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie, kondigt de overname van HC Groep bv aan. HC Groep, met vestigingen in Nederland en Groot-Brittannië,  is gespecialiseerd in luchtbehandelings-, ventilatie- en regelsystemen met een omzet van €45m.

De overname van de HC Groep ondersteunt SIG’s strategie om de Air Handling activiteiten in Europa beduidend uit te breiden en zal de klantenpropositie van SIG verbeteren door een breder aanbod van producten en systeemoplossingen, inclusief klimaatplafonds, parkeergarage- en tunnelventilatie, regeltechniek en nieuwe service-activiteiten. Deze overname is complementair aan de bestaande Air Handling activiteiten van SIG in Nederland en Groot-Brittannië, inclusief Air Trade Centre en de eerder overgenomen bedrijven Inatherm en SK Sales.

Het management team, bestaande uit Peter Verschoor, Harold De Baar en Jos Van Gelder zal de leiding in het bedrijf voortzetten en met SIG samenwerken naar toekomstige groei en synergie.

Lex Hemels, Managing Director SIG Air Handling:
‘ We zijn zeer verheugd over de komst van de HC Groep binnen SIG, en we kijken er naar uit om samen met het huidige management team onze business te laten groeien. De overname van HC Groep verbetert onze bestaande positie in Nederland en Groot-Brittannië en biedt tevens kansen in andere landen waar SIG actief is.’

Peter Verschoor, CEO  van HC Groep:
‘Dit is een unieke kans om samen met SIG synergiën tussen de verschillende bedrijfsonderdelen te bewerkstelligen en gezamenlijk nieuwe klimaatoplossingen te ontwikkelen.’
 
Over HC Groep
HC Groep is een samensmelting van 5 individuele bedrijven in Nederland en Groot-Brittannië, elk met zijn eigen specialisatie, inclusief klimaatcontrole, klimaatplafonds, producten en systemen voor luchtbehandeling, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeling en regeltechniek.
 
Over SIG plc
SIG plc is Europees leider op vlak van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie. De groep heeft een sterke positie in de vier hoofd product groepen Exteriors, Interiors, Insulation, en Air Handling. SIG opereert vanuit 660 vestigingen verspreid over Europa en het Midden-Oosten. SIG is een FTSE 250 bedrijf en is genoteerd aan de Londense beurs, met een jaarlijkse omzet van 3 miljard euro en meer dan 9000 werknemers.
 
Meer informatie, neem contact met:
Lex Hemels (CEO, SIG AIR HANDLING) -  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  / Peter Verschoor (CEO, HC GROEP) - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Websites:                                                                         
www.sigplc.com / www.airtradecentre.com

Pagina 4 van 10