A+ R A-

Nieuwsoverzicht

Ook HC PS en HC TS leveren een bijdrage aan de Markthal te Rotterdam

Afbeelding Markthal Rotterdam

 


De Markthal te Rotterdam
 

Doorsnede van de Markthal met daaronder gesitueerd de parkeergarage


Het onlangs door Koningin Máxima geopende prestigieuze project De Markthal te Rotterdam is voorzien van een parkeergarageventilatiesysteem van HC PS en een overdruksysteem voor trappenhuizen van HC TS. De markthal is de eerste overdekte versmarkt van Nederland. De energiezuinige markthal bestaat uit een enorme marktvloer, omgeven door een kunstzinnige boog waar 228 appartementen in gevestigd zijn. Tevens is een 3-laagse parkeergarage onder de Markthal gecreëerd met in totaal 1.200 parkeerplaatsen.

HC PS en HC TS hebben voor dit project de ontwerpen voor het parkeergarageventilatiesysteem en het overdruksysteem verzorgd, alsmede de levering en montage ervan. Tevens hebben HC PS en HC TS  de oplevertesten uitgevoerd en zorg gedragen voor de goedkeuring van de systemen door de overheidsinstanties. Het ventilatiesysteem “Zicht Op De Brand” (dat reeds langer dan 10 jaar vereist is in de regio Rijnmond) heeft zich al lange tijd bewezen. In de regio Rijnmond hebben zich al diverse malen autobranden voorgedaan in parkeergarages.  Door de goede werking van de ventilatiesystemen konden deze zeer snel en veilig door de brandweer geblust worden.


Een verslag van een autobrand in een parkeergarage kunt u nazien via onderstaande link:
http://www.hcgroep.com/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=460&view=finish&cid=555&catid=156


Om aan te kunnen tonen dat het ventilatiesysteem aan de strenge eisen van de brandweer Regio Rijnmond voldeed, is er een echte brand gecreëerd. Deze test is met succes uitgevoerd, waarna de brandweer de brandveiligheid in de garage akkoord heeft bevonden met als resultaat dat de parkeergarage geopend kon worden. De complexe trappenhuizen zijn door HC TS voorzien van een overdruksysteem. Hierdoor werd veel geld en ruimte bespaard, doordat sluizen vermeden konden worden.
 

De brandtest, waar het ventilatieprincipe “Zicht Op De Brand” wordt aangetoond

De afvoerventilatoren waarmee in totaal ca. 800.000 m3/h lucht wordt afgevoerd  De brandtest, waar het ventilatieprincipe “Zicht Op De Brand” wordt aangetoond

 
De afvoerventilatoren waarmee in totaal ca. 800.000 m3/h lucht wordt afgevoerd

 
De unieke inductieventilatoren van HC PS om een juiste luchtsnelheid in de garage te creëren

 
 

HC Groep verwerft vertegenwoordiging Gebhardt dakventilatoren

De HC Groep in Waalwijk heeft de vertegenwoordiging verworven van Gebhardt dakventilatoren. De uitbreiding van het portfolio van de HC Groep wordt ondergebracht bij Holland Conditioning en op de markt gebracht onder de naam HC DV (DakVentilatoren).
Het programma Gebhardt dakventilatoren sluit naadloos aan op de jarenlange ervaring en diepgaande kennis en knowhow van de HC Groep. De groep is leverancier van totaaloplossingen voor klimaatbeheersing, klimaatplafonds, luchtbehandelingsapparatuur, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeel- en regeltechniek alsmede overdrukinstallaties. Aan deze range van producten zijn nu de dakventilatoren toegevoegd.
Het programma Gebhardt dakventilatoren onderscheidt zich onder meer door de hoge mate van efficiency die te danken is aan de aerodynamische vormgeving van de waaierbladen en een optimale luchtstroom in de behuizing. De ventilatoren zijn verder uitgerust met een corrosie- en schokbestendige behuizing, zijn zeer onderhoudsvriendelijk en geschikt voor temperaturen tot 120 °C.

Pagina 7 van 10