A+ R A-

Nieuwsoverzicht

Update Praktijkrichtlijn Risicobenadering Brandveiligheid Parkeergarages

De praktijkrichtlijn ‘Risicobenadering Brandveiligheid Parkeergarages’ beoogt invulling te geven aan een behoefte die zowel bij adviseurs, opdrachtgevers als toetsende instanties en brandweer is ontstaan nadat de concept praktijkrichtlijn van Brandweer Nederland is ingetrokken. Vanuit een visie op brandveiligheid voor parkeergarages werkt VEBON aan maatregelenpakketten voor verschillende soorten parkeergarages. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de laatste stand van de techniek en leerpunten uit branden in parkeergarages uit het recente verleden.

 Klik op het PDF icoon om de bovengenoemde richtlijn in te zien en eventueel te downloaden.

HC Groep levert bijdrage aan proefkamer Rura Nova te Roermond

In het oude belastingkantoor in Roermond is deze week officieel de Rura Nova Proefkamer geopend. Een initiatief van de gebouweigenaar, waarbij de focus ligt op de herontwikkeling van het pand met duurzaamheid als uitgangspunt. Bezoekers van de proefkamer doorlopen verschillende stadia van kantoortoepassingen. De laatste ruimte is dusdanig getransformeerd dat deze klaar is voor toekomstig gebruik.

In dit laatste gedeelte van de proefkamer zijn diverse oplossingen van de HC Groep te vinden. De hybride klimaatplafonds van HC KP alsmede de VAV-units van HC Barcol-Air. Dit alles gecombineerd met de regeltechniek van HC RT, welke in de proefkamer ook de toepassing van een speciaal ontwikkelde, regeltechnische App laat zien. De combinatie van deze zaken vertegenwoordigen in de proefkamer de toekomst van de binnenklimaattechniek.

 

Klik hier voor meer informatie over de klimaatplafondoplossingen van HC KP in de Rura Nova proefkamer

Klik hier voor meer informatie over de regeltechnische oplossingen van HC RT in de Rura Nova proefkamer


 In onderstaand krantenartikel van het Limburgs Dagblad wordt de proefkamer nader toegelicht.

Pagina 6 van 10