A+ R A-

PERSBERICHT: SIG neemt HC Groep over

 


SIG plc, Europees leider op vlak van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie, kondigt de overname van HC Groep bv aan. HC Groep, met vestigingen in Nederland en Groot-Brittannië,  is gespecialiseerd in luchtbehandelings-, ventilatie- en regelsystemen met een omzet van €45m.

De overname van de HC Groep ondersteunt SIG’s strategie om de Air Handling activiteiten in Europa beduidend uit te breiden en zal de klantenpropositie van SIG verbeteren door een breder aanbod van producten en systeemoplossingen, inclusief klimaatplafonds, parkeergarage- en tunnelventilatie, regeltechniek en nieuwe service-activiteiten. Deze overname is complementair aan de bestaande Air Handling activiteiten van SIG in Nederland en Groot-Brittannië, inclusief Air Trade Centre en de eerder overgenomen bedrijven Inatherm en SK Sales.

Het management team, bestaande uit Peter Verschoor, Harold De Baar en Jos Van Gelder zal de leiding in het bedrijf voortzetten en met SIG samenwerken naar toekomstige groei en synergie.

Lex Hemels, Managing Director SIG Air Handling:
‘ We zijn zeer verheugd over de komst van de HC Groep binnen SIG, en we kijken er naar uit om samen met het huidige management team onze business te laten groeien. De overname van HC Groep verbetert onze bestaande positie in Nederland en Groot-Brittannië en biedt tevens kansen in andere landen waar SIG actief is.’

Peter Verschoor, CEO  van HC Groep:
‘Dit is een unieke kans om samen met SIG synergiën tussen de verschillende bedrijfsonderdelen te bewerkstelligen en gezamenlijk nieuwe klimaatoplossingen te ontwikkelen.’
 
Over HC Groep
HC Groep is een samensmelting van 5 individuele bedrijven in Nederland en Groot-Brittannië, elk met zijn eigen specialisatie, inclusief klimaatcontrole, klimaatplafonds, producten en systemen voor luchtbehandeling, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeling en regeltechniek.
 
Over SIG plc
SIG plc is Europees leider op vlak van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie. De groep heeft een sterke positie in de vier hoofd product groepen Exteriors, Interiors, Insulation, en Air Handling. SIG opereert vanuit 660 vestigingen verspreid over Europa en het Midden-Oosten. SIG is een FTSE 250 bedrijf en is genoteerd aan de Londense beurs, met een jaarlijkse omzet van 3 miljard euro en meer dan 9000 werknemers.
 
Meer informatie, neem contact met:
Lex Hemels (CEO, SIG AIR HANDLING) -  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  / Peter Verschoor (CEO, HC GROEP) - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Websites:                                                                         
www.sigplc.com / www.airtradecentre.com