A+ R A-

HC RT levert volledig GBS voor BREEAM gecertificeerd project

Verbouwing Internationale School Eindhoven ontvangt BREEAM good certificaat

Op 10 februari heeft de Internationale School Eindhoven (ISE) het BREEAM good certificaat toegekend gekregen van de Dutch Green Building Council.

Vlaggenmast Internationale School Eindhoven 

Het consortium ISE Exploitatie (bestaande uit Strukton Worksphere en partners Mansveld Projecten en Services en vb&t facilitair management) heeft het monumentale pand, dat ooit dienst deed als kazerne, herontwikkeld. De toekenning van het certificaat bewijst dat het gebouw duurzaam is. Het certificaat wordt uitgereikt aan projecten die voldoen aan verschillende categorieën van duurzaamheidprestaties, zoals gezondheid, energie en afval.

De certificatie van het gebouw is bijzonder. De school heeft namelijk een monumentstatus en monumentale gebouwen mogen slechts beperkt worden aangepast. Toch is het ontwerp en de realisatie van de renovatie dermate gestructureerd dat het voldoet aan de criterialijst van de Council. Het gebouw is de enige (monumentale) school in Nederland met deze certificering. De oorspronkelijke kazerne is omgebouwd tot onderwijscampus waarbij bestaande rijksmonumentale panden zijn gerenoveerd en eveneens nieuwbouw is toegevoegd.

HC RT heeft voor de Internationale School het volledige Gebouwbeheersysteem mogen leveren.

klik op het PDF symbool voor het BREEAM certificaat.