Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
A+ R A-

Branchepartner BREEAM

De HC Groep is participant van de Dutch Green Building Council en actief betrokken bij BREEAM.NL gecertificeerde projecten.

Wat is de DGBC / BREEAM.NL?
BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat verschillende keurmerken. Allereerst BREEAM-NL Nieuwbouw. Dit is sinds september 2009 operationeel. Het wordt gebruikt om de duurzaamheidprestatie te bepalen van nieuwe gebouwen. In april 2010 zijn de eerste gebouwontwerpen gecertificeerd. Het tweede keurmerk is BREEAM-NL In-Use. Dit beoordeelt al bestaande gebouwen op drie niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik. Dit keurmerk is in de zomer van 2011 operationeel geworden. Het derde keurmerk heet BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling en beoordeelt de duurzaamheidprestatie van gebiedsontwikkeling. Vanaf september 2011 is ook dit keurmerk operationeel.

BREEAM.NL methode
BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. De bedoeling is gebouwen te analyseren en verbeteren. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een nieuw gebouw of gebied 1 tot 5 sterren (Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding). BREEAM-NL is bruikbaar voor gebouwen en gebieden met één gestandaardiseerde beoordelingsrichtlijn.

HC RT & BREEAM.NL projecten
HC RT is actief betrokken (geweest) bij de volgende projecten:

Kantoorgebouw Extra Verde (Nederlandse Hartstichting) Den Haag 4 sterren
Regiokantoor ENEXIS Maastricht 4 sterren
Regiokantoor ENEXIS Venlo 4 sterren
Hoofdkantoor Schneider Electric Nederland Hoofddorp 3 sterren
Kantoorgebouw Oranjewoud Oosterhout 3 sterren
Piet Hein Buildings (o.a. OV terminal) Amsterdam 3 sterren
Kantoorgebouw Groot Willemsplein (Joulz) Rotterdam 2 sterren
Zwembad De Geusselt Maastricht 1 ster


BREEAM.NL Nieuwbouw Expert
Om onze opdrachtgever optimaal van advies te kunnen op het gebied van duurzaamheidcertificering en BREEAM.NL

is Jacob Jansen van HC RT BREEAM.NL Nieuwbouw Expert.


Voor meer informatie kunt u terecht op de BREEAM website.