Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
A+ R A-

Geschiedenis

In 1894 wordt de Barber Colman Companyopgericht in Rockford Illinois in de Verenigde Staten van Amerika door uitvinder en ondernemer Howard Colman en investeerder W. A. Barber. Uitvindingen van Howard Coman om de productie van textiel te verbeteren zorgde voor snelle groei van het bedrijf met vestigingen in Amerika, München en Manchester. In 1914 worden twee laboratoria opgezet, een chemielab en een metallurgisch lab. In 1924 worden elektrotechniek en elektronica een belangrijk onderdeel van het concern. Het eerste product is een vanuit de auto bedienbare elektrische garagedeuropener, een product dat zijn tijd ver vooruit was en op dat moment nog niet economisch rendabel te produceren. Rond 1927 start de R&D afdeling van Barber Colman met de ontwikkeling van temperatuurregelingen voor HVAC toepassingen. In 1930 richt Barber Colman het allereerste klimaatlaboratorium ter wereld in voor het testen van thermische comfortoplossingen.

   
In 1934 is de Amsterdamse firma Louis Reynders één van de eerste buitenlandse vertegenwoordigingen in de wereld voor Barber Colman producten. Rond 1950 wordt de eerste pneumatische regelapparatuur door Barber Colman op de markt gebracht voor het regelen van VAV-systemen. In 1963 wordt de eerste analoge regelapparatuur, ook voor VAV-systemen, op de markt geïntroduceerd. Als gevolg van het steeds verder toenemende succes neemt Barber Colman in 1982 alle activiteiten over van Louis Reynders en wordt Barcol-Air B.V. opgericht als 100% dochter van Barber Colman.  In 1988 introduceert Barber Colman het revolutionaire Netwerk 8000 GebouwBeheerSysteem en een complete lijn DDC naregelingen. 
  

  
   


 In 1999 worden de eerste LON open communicatie protocol naregelingen op de markt geïntroduceerd, in 2002 gevolgd door verlichtingschakelmodules, in 2003 gevolgd door 100% webbased onderstations en in 2004 gevolgd door BACnet open communicatie protocol naregelingen. In 2006 wordt Barcol-Air B.V. overgenomen door de HC Groep en is het weer een volledig Nederlands bedrijf.
  
 
  
    
In 2008 wordt Barcol-Air B.V. officieel partner van Schneider Electric (rechtsopvolger van Barber Colman) voor de Nederlandse markt.  Als gevolg van een continue groei en uitbreiding van de activiteiten worden de regeltechniek activiteiten van Barcol-Air B.V. verzelfstandigd en wordt in 2010 HC RT opgericht. De expansie wordt verder doorgezet en in 2012 wordt HC RT officieel partner van Delta Controls.